hoe kunnen mensen omgaan met klimaatverandering?

Op mondiale schaal maken we afspraken dat moet helpen tegen klimaatverandering.

in 1997 hebben alle industrielanden afgesproken 5% minder CO2 uit te stoten voor 2012

voor de EU was het 8% en voor nederland 6%. Om deze doelen te bereiken heeft europa een systeem toegepast genaamd: Emission trading system. dat betekent dat een bedrijf een bepaalt hoeveel CO2 uitstoot mag hebben en als je er boven komt moet je rechten kopen van andere landen en als je te kort hebt dat je het mag verkopen zou zou je dus geld kunnen verdienen als je het goed doet en als je te veel uitstoot het je veel geld kost. Kiribati Hoopt dat het verdrag in kopenhagen goed verloopt en dat alle rijke landen voor 2020 40% tot 50% minder uitstoot heeft omdat het land kiribati anders snel zou gaan ‘zinken’. Tot nu toe is het voor kiribati gewoon dijken bouwen en hopen dat er snel hulp voor de mensen in kiribati komt.  ze vragen ook hulp aan andere landen om hun op te vangen als gasten.Wat we er zelf aan kunnen doen is:

 

  1. Vereist dat de overheid binnen de komende twee jaar voldoet aan een internationaal verdrag dat de uitstoot van broeikasgassen met 90% verlaagt in ontwikkelde landen en meer dan 50% wereldwijd. Dat is op tijd voor de volgende generatie om in een gezonde wereld te leven. via protesten kan je de overheid proberen over te halen.

 

  1. Neem persoonlijke actie om de klimaatcrisis op te lossen door je eigen vervuiling via Co2 zoveel mogelijk te beperken en de rest te compenseren. Op deze manier draagt je helemaal niet bij tot het broeikaseffect.

 

  1. Om te vechten voor een verbod op de bouw van energiecentrales die niet in staat zijn om veilig Co2 te verzamelen en op te slaan.

 

  1. Werk aan een  toename van de energie-efficiëntie van je huis, werkplek, en school
  2. Om te vechten voor wetten en beleid die het gebruik van hernieuwbare energiebronnen uitbreiden en de afhankelijkheid van olie en steenkool verminderen.

 

  1. Nieuwe bomen planten en anderen helpen om bossen te beschermen.

 

  1. Ondersteuning van de aankoop van ondernemingen en overheid leiders die bijdragen aan het oplossen van het broeikaseffect.